У Росії звинуватили американського гостя Ющенка у всіх смертних гріхах

Четвер, 4 вересня 2008, 16:27

Голова комітету Держдуми з міжнародних справ Костянтин Косачов звинуватив віце-президента США Діка Чейні у збиванні антиросійських осей поблизу кордонів Росії.

"Пан Чейні вже не перший раз робить вояжі по країнах, що сусідять з Росією, і щораз як він це робить, мета очевидна - це спроба збивання антиросійських осей у нашому найближчому оточенні", - сказав Косачов журналістам у четвер.

За його словами, Чейні, зважаючи на все, є "головним автором" всіх останніх подій на пострадянському просторі.

"Результати його зусиль особливо помітні на прикладі Грузії", що стала, за твердженням Косачова, "досить сліпим інструментом у його руках, у руках американських яструбів".

Що стосується інших країн, де вже був або куди має намір приїхати Чейні, то для них це "дуже серйозний іспит на власний суверенітет", вважає Косачов.

Відповідаючи на питання щодо надання гуманітарної допомоги Грузії, Косачов зазначив, що, безумовно, лише гуманітарною допомогою справа не обмежиться - Тбілісі буде надана наймогутніша підтримка з боку Заходу і, насамперед спрямована на відновлення грузинської економіки.

Крім того, не сумнівається парламентар, буде надана серйозна підтримка і з метою розвитку збройних сил Грузії.

"Нібито для забезпечення того самого міфічного суверенітету, нібито для потреб самооборони", - зазначив депутат.

"Але ми вже знаємо, як ця зброя використовувалася останнім часом і в нас немає жодних сумнівів, що ця зброя і надалі буде використовуватися аналогічним чином, принаймні доти, поки при владі в Грузії буде залишатися режим Саакашвілі", - підкреслив Косачов.

Саме тому, додав він, Росія буде, у свою чергу, докладати всіх зусиль, у тому числі і військового характеру, для того, щоб забезпечити безпеку в кавказькому регіоні.

"Більше віри на слово грузинському режиму не буде", - заявив парламентар.

Він попередив, що як би Тбілісі не нарощував свої збройні сили, можливості Росії завжди будуть на кілька порядків вищі.

Косачов не сумнівається, що Тбілісі спробує "повторити спробу, що принесла стільки жертв". Однак, застеріг він, може бути тільки повторення "досить сумного" для Саакашвілі результату попередньої військової атаки.

Як відомо, Чейні в четвер прибуває в Київ для зустрічі з президентом Віктором Ющенком.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News