У депутатів уже є факти незаконних постачань української зброї в Грузію

Четвер, 4 вересня 2008, 16:56

Комісія ВР щодо з'ясування обставин і встановлення фактів постачань у Грузію української військової техніки вже має у своєму розпорядженні факти незаконних постачань зброї в цю країну.

Про це на прес-конференції заявив голова комісії член фракції Партії регіонів Валерій Коновалюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Факти вже є", - сказав він, зауваживши, що ці факти надходять від "відповідальних співробітників "Укрспецекспорту" і СБУ".

За словами Коновалюка, комісія на своєму першому засіданні звернулася до різних відомств з проханням надати більш повну інформацію про постачання українського озброєння за кордон і, зокрема, в Грузію.

З таким проханням комісія звернулася безпосередньо до "Укрспецекспорту", Мінфіна, Мінекономіки, Міноборони, Державної митниці, а також СБУ і до представника України в ООН.

Коновалюк також повідомив, що в ході роботи члени комісії мають намір виїхати в Грузію в Тбілісі, Південну Осетію, і побувати в зоні конфлікту.

"Ми вимагатимемо, щоб грузинська сторона надала для співробітництва офіційних осіб, що будуть сприяти в розслідуванні", - заявив депутат.

"Нас цікавлять не тільки обсяги постачань зброї, але і канали, і схеми постачань", - додав він.

У той же час Коновалюк відзначив, що в роботі комісії не беруть участь представники фракції "НУ-НС". Він висловив думку про те, що депутати цієї фракції блокують діяльність комісії.

"Складається враження, що фракція "НУ-НС" блокує діяльність комісії і за будь-яку ціну намагається вплинути на хід слідства", - додав він.

Крім того, Коновалюк відзначив, що члени комісії стурбовані ситуацією, що виникла останнім часом в Україні в зв'язку з численними фактами пожеж на армійських складах боєприпасів і озброєння.

"Наша мета - з'ясувати ці обставини в короткий термін і дати відповідь не тільки Верховній Раді, але й українському суспільству", - зауважив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування