Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить Яценюка потурбуватися про бюджет

Четвер, 4 вересня 2008, 17:40

Президент Віктор Ющенко наголошує, що надзвичайно стурбований гальмуванням процесу внесення змін до закону про держбюджет на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів.

Про це йдеться у листі президента голові Верховної Ради Арсенію Яценюку, повідомляє прес-служба глави держави.

Ющенко зауважив, що затягування з підготовкою таких змін не дозволяє привести розміри соціальних стандартів життя населення у відповідність із реальною ситуацією та вирішити низку важливих проблем, що потребують додаткового фінансування, на державному та місцевому рівнях.

Враховуючи рішення Верховної Ради щодо направлення проектів законів про внесення змін до держбюджету на 2008 рік до комітету ВР з питань бюджету для підготовки на повторне перше читання, президент наголошує на необхідності активізації роботи в комітеті з підготовки узгодженого законопроекту.

Крім того, з урахуванням змін, що були внесені парламентом до держбюджету для подолання наслідків стихійного лиха, підвищення з 1 вересня ставок акцизного збору на тютюнові вироби та стану виконання доходної частини бюджету Ющенко пропонує внести такі корективи до дохідної та видаткової частин держбюджету.

Глава держави зазначає, що за розрахунками фахівців секретаріату президента, реальним є збільшення доходів держбюджету в 2008 році до 245,1 млрд. грн., що на 2 млрд. грн. більше, ніж передбачалось у законопроекті, внесеному ним до Верховної Ради.

Такі додаткові доходи очікується одержати в обсязі 1 млрд. грн. від рентної плати за нафту, що видобувається в Україні, та 1 млрд. грн. за рахунок збільшення надходжень акцизного збору з тютюнових виробів.

Президент наголошує, що враховуючи визначений законом обсяг доходів державного бюджету (221,2 млрд. грн.), додатковий ресурс, який може бути розподілений, становитиме 23,9 млрд. гривень.

Зазначений ресурс, вважає Ющенко, доцільно спрямувати на збільшення видатків, пов'язаних зі зміною стандартів життя, забезпечення прискорення реалізації завдань щодо професіоналізації Збройних Сил, збалансування фінансового стану НАК "Нафтогаз України", проведення заходів Євро-2012 та інших видатків.

Президент просить врахувати наведені пропозиції під час підготовки у комітеті ВР з питань бюджету узгодженого варіанту змін до закону про держбюджет-2008.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування