Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Севастополь сподівається, що РФ розкаже, скільки у місті "подвійних громадян"

Четвер, 4 вересня 2008, 19:07

Виконавча влада Севастополя не проводить обліку осіб, що мають подвійне - українське і російське – громадянство.

Про це заявив перший заступник голови Севастопольської міськдержадміністрації Володимир Казарін на брифінгу у четвер, повідомляє УНІАН.

На його думку, це технічно неможливо, "немає ні матеріалів, ні методики, які б дозволили це здійснити".

Натомість представник керівництва виконавчої влади міста повідомив, що відповідні українські органи звернулися до генерального консульства РФ з проханням "передати інформацію про громадян України, які оформили російське громадянство".

"Таке звернення цілком має рацію, адже законодавство України передбачає, що при отриманні іншого громадянства людина протягом двох років повинна вийти з українського", - пояснив Казарін.

"Ми розраховуємо на те, що російська сторона буде у цьому питанні співпрацювати з українською", - додав він.

Відповідаючи на запитання, "чи загрожує ситуація, що склалася у парламенті, статусу кримської автономії і міста Севастополя", Казарін зазначив: "На сьогодні ні статусу автономії, ні статусу Севастополя у конституційному відношенні ця криза не загрожує".

На його думку, "мова йде про конституційні зміни в ближчий час, а та Конституція, про розробку якої говорять різні політичні сили, - як завдання на завтрашній день, вона вже буде предметом обговорення в суспільстві на іншому етапі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...