Швеція обіцяє допомогти Україні з візами до ЄС

Четвер, 4 вересня 2008, 19:44

Швеція має намір сприяти покращенню візового режиму між Україною та Європейським Союзом під час свого головування у ЄС 2009 року.

Про це повідомляють Українські новини із посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ.

Під час зустрічі з міністром з питань міграції та політики надання притулку Швеції Тобіасом Білстромом міністр внутрішніх справ Юрій Луценко подякував йому за постійну підтримку з боку Швеції.

Білстром зазначив, що під час свого головування у ЄС Швеція має намір надавати різнобічну допомогу Україні на шляху до ефективної інтеграції у ЄС. Він також зазначив, що Швеція заохочує легальну еміграцію.

Сторони обговорили наближення МВС до європейських стандартів. "МВС у змозі створити єдиний департамент з міграції, об'єднавши функції, розпорошені нині між 4 відомствами", - сказав Луценко.

Також сторони обговорили боротьбу з расизмом і ксенофобією. Луценко зазначив, що у МВС ефективно працює нещодавно створений відділ з розслідування злочинів на расовому ґрунті.

Він сказав, що Україна перебуває на шляху до створення необхідних установ для вирішення проблем з нелегальною міграцією і висловив надію на допомогу у цьому питанні європейського співтовариства.

Як відомо, раніше секретаріат президента вказав на неналежне виконання деякими країнами ЄС угоди про спрощення візового режиму з ЄС.

Україна очікує виконання умов угоди про спрощений візовий режим усіма країнами ЄС.

У червні Служба безпеки України заявляла про готовність надати ЄС факти порушення посольствами країн ЄС угоди про спрощений візовий режим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News