Балога просить Тимошенко здати назад

П'ятниця, 5 вересня 2008, 12:33

Глава секретаріату президента Віктор Балога просить прем'єр-міністра Юлію Тимошенко привести у відповідність із законодавством низку проектів урядових актів.

За його словами, закон про Кабінет міністрів встановлює вимогу, згідно з якою засідання Кабміну вважається повноважним, якщо на ньому присутні більше ніж половина посадового складу уряду.

Балога зауважив, що на засіданні уряду 3 вересня були присутні 13 із 25 членів посадового складу Кабінету міністрів, у тому числі і прем'єр-міністр, повідомляє прес-служба президента.

"У зв'язку з цим вважаємо, що всі проекти актів, які були підтримані членами Кабінету міністрів після залишення вами цього засідання уряду, є нелегітимними", - заявив глава секретаріату президента.

"Оскільки не проголосовані більшістю голосів від посадового складу Кабінету міністрів відповідно до частини першої статті 54 закону "Про Кабінет міністрів", - додав він.

"Таким чином, пропонуємо вам утриматися від підписання і опублікування таких актів та повторно включити їх до порядку денного наступного засідання Кабінету міністрів", - наголосив Балога.

Також він звернув увагу Тимошенко на те, що "низку проектів актів, які розглядалися на цьому засіданні Кабміну, необхідно привести у відповідність із законодавством".

"Просимо вас вжити відповідних заходів для приведення у відповідність із законодавством зазначених проектів урядових актів. Про результати просимо поінформувати", - додав Балога.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування