Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович назвав дії Саакашвілі "емоційними, але злочинними"

П'ятниця, 5 вересня 2008, 14:26

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає за необхідне скликати екстрене засідання Ради безпеки ООН для вироблення нових правил, які б унеможливили застосування подвійних стандартів у міжнародних відносинах.

Про це Янукович сказав на брифінгу в п'ятницю, коментуючи російсько-грузинський конфлікт, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Він зазначив, що для Партії регіонів "зовсім очевидним є той факт, що Росія не була ініціатором грузино-осетинського конфлікту".

"Відповідь Росії на провокаційні і злочинні дії Грузії була, звичайно, дуже жорсткою. Напевно, вона була непрогнозованою Грузією, а можливо, і прогнозованою... Я схильний ставитися до рішення Грузії починати війну проти Південної Осетії вночі шляхом знищення мирного населення, м'яко кажучи, емоційним, але злочинним", - сказав Янукович.

"У такий от спосіб зберегти цілісність Грузії неможливо. Спроби ставити задачу знищити народ і приєднати територію потрібно засудити раз і назавжди, засудити навіки", - сказав він.

На думку Януковича, зараз необхідно провести екстрене засідання Ради безпеки ООН, "де повинні бути відпрацьовані нові правила, міжнародні закони, які б, у першу чергу, ніколи не допускали застосування подвійних стандартів".

Водночас він зазначив, що вірить "і завжди вірив у те, що україно-російські відносини завжди будуть стратегічними, завжди будуть добросусідськими і взаємовигідними".

Стосуючись теми НАТО, Янукович зазначив, що "будь-які спроби насильно заганяти Україну в Альянс приречені на провал".

"Це питання має вирішувати український народ на всеукраїнському референдумі. Приречена і влада, що проводить політику, незалежну від народ", - сказав він.

"Тому зараз необхідно (і ми будемо вимагати цього від президента), щоб до вирішення будь-яких питань, які так чи інакше стосуються вступу України до НАТО, спочатку був проведений всеукраїнський референдум", - сказав Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування