Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чейні: двері НАТО відкриті для України

П'ятниця, 5 вересня 2008, 15:08

Віце-президент США Ричард Чейні заявляє, що дії Росії в конфлікті з Грузією ставлять під сумнів її статус надійного міжнародного партнера.

Про це він сказав у ході спільної заяви для преси після зустрічі з президентом Віктором Ющенком у форматі "тет-а-тет", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Дії Росії в Грузії ставлять під сумнів її статус як надійного міжнародного партнера не тільки в Грузії, але і у всьому регіоні", - заявив Чейні.

Разом з тим, віце-президент США зауважив, що підтримка Україною Грузії показала іншим державам приклад відваги.

У свою чергу президент Віктор Ющенко заявив, що грузино-російський конфлікт ще раз продемонстрував, що єдиною альтернативною моделлю, що зможе забезпечити безпеку країни, є система колективної безпеки НАТО.

Зі свого боку Чейні заявив, що двері НАТО для України залишаються відкритими.

"Союзники на саміті в Бухаресті заявили про те, що Україна буде членом НАТО. Ця заява залишається в силі", - сказав віце-президент США.

Разом з тим, він підкреслив, що Україна - єдина країна, що, не будучи членом НАТО, бере участь у всіх місіях альянсу "від Афганістану до Косово".

"Українці мають право на вибір, чи хочуть вони бути в структурі НАТО, а НАТО має право запросити Україну у свою структуру. Коли ми будемо бачити, що ви вже готові і коли для цього прийде час", - додав Чейні.

Разом з тим він підкреслив, що "жодна стороння держава не має права накладати вето на це рішення (про вступ до НАТО)".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування