Якщо Ющенко не розжене Раду, Тимошенко залишиться там, де сидить

П'ятниця, 5 вересня 2008, 18:03

Якщо протягом 30 днів не буде сформована нова коаліція або збережена діюча, а президент не скористається правом достроково припинити повноваження Верховної Ради, тоді буде діяти уряд, сформований існуючою коаліцією, а парламент буде діяти в режимі ситуативної більшості.

Такий можливий варіант подій спрогнозував у п'ятницю на прес-конференції міністр юстиції Микола Оніщук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Одним з варіантів розвитку подій є випадок, коли глава держави після закінчення 30-денного терміну, протягом якого має бути сформована нова коаліція або відновлена стара, одержує право дострокового припинення повноважень Верховної Ради", - зазначив міністр.

"Якщо глава держави не скористається цим правом, це означає, що в країні повинен діяти уряд, сформований нині діючою коаліцією, а парламент буде знаходитися в режимі ситуативної більшості, тобто знаходити взаєморозуміння з тих чи інших питань відповідно до законодавчих ініціатив уряду", - додав він.

Разом з тим Оніщук нагадав, що президент уже висловлював свою позицію про те, що скористається своїм правом припинення повноважень парламенту у випадку невідновлення діючої коаліції або неформування нової.

Крім того, міністр підкреслив, що нинішній склад уряду не може бути змінений ні протягом 10-денного терміну, ні після його закінчення, якщо не буде створена нова коаліція.

Оніщук додав, що міністри будуть виконувати свої обов'язки протягом каденції нинішнього уряду.

Як відомо, заява фракції "НУ-НС" зареєстрована в парламенті 3 вересня. Тобто, якщо до 13 вересня "НУ-НС" не передумає виходити з більшості, коаліція демократичних сил припинить існування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування