У чорний список України потрапив і друг Луценка

П'ятниця, 5 вересня 2008, 20:41

Міністерство закордонних справ Росії висловило протест через недопуск на територію України депутата Держдуми Сергія Маркова.

Про це ідеться у повідомленні МЗС Росії

"Українська влада в черговий раз вирішила вдатися до практики, що стає, вочевидь, улюбленою в арсеналі антиросійських дій офіційного Києва, - закривати в'їзд до країни російським політикам, у тому числі й депутатам парламенту", - сказано в заяві.

На думку МЗС Росії, рішення Києва – "наскрізь порочна політика, яка лише ускладнює розвиток двосторонніх зв'язків".

МЗС затверджує, що Марков прямував до Києва для участі в конференції "Україна і Росія: оцінки сторінок сучасної історії".

"Бажання не допустити на неї російського дослідника не робить честі українській владі, яка явно уникає компетентної і предметної публічної розмови про проблеми нашої спільної історії. Вочевидь, позначається хиткість позицій і підходів", - затверджує МЗС Росії.

За їхніми даними, в українські "чорні списки" включені також й інші російські депутати – Костянтин Затулін, Віктор Водолацький і заступник спікера Держдуми Олександр Бабаков.

Як відомо, Бабаков є представником так званої "лужниковської групи", що контролює низку українських обленерго і мережу готелів, куди входять "Прем'єр-палац" і "Ореанда".

Бабаков в Україні тісно співпрацює з Юрієм Луценком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування