Богатирьова побачила, як Тимошенко йде стопами Мороза

Субота, 6 вересня 2008, 10:48

Коаліція у форматі Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко не має перспектив, вважає секретар РНБО Раїса Богатирьова.

Про це вона сказала в ефірі "5 каналу" у п'ятницю ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вони (ПР і БЮТ) фактично створили коаліцію. Мета - створити і поділити владу на двох, а для цього - змінити законодавство, у тому числі й Конституцію", - додала політик.

За її словами, "такою коаліцією ззовні зараз маніпулюють гравці геополітичного простору".

За словами Богатирьової, першою метою такої коаліції є ослаблення позицій президента Віктора Ющенка. Ще однією метою є зміна виборчої системи і перетворення політичної системи на двопартійну. Богатирьова відзначила, що для цього буде підвищений прохідний бар'єр для політичних партій на виборах.

"Ця коаліція переслідує мету зупинити всі інтеграційні стратегічні ініціативи президента Ющенка, і навіть ідентифікаційні національні проекти, які веде президент Ющенко", - сказала секретар РНБО. Вона відзначила, що за таким сценарієм йшов лідер Соцпартії Олександр Мороз, а зараз по ньому йде БЮТ.

"Я переконана, що більшість виборців такого мандата регіоналам і бютівцям не давали і ніколи не підтримають таку коаліцію. Тому перспективи така коаліція не має - нехай задумаються, з чим ішли на вибори і з чим далі підуть", - підкреслила Богатирьова.

Вона також не виключає можливості проведення дострокових парламентських виборів.

"Що стосується дострокових виборів, я ставлюся до такої ситуації досить прагматично - можливо це відбудеться, якщо у відповідний термін, відведений Конституцією, коаліція або не поновиться, або не буде створена нова", - сказала Богатирьова.

При цьому вона не виключила, що політики з БЮТ і "Нашої України", "які раніше складали політичний каркас підтримки президента Ющенка, все-таки повернуться і формально, і юридично, і робота їх коаліції поновиться". "Такий варіант не виключений", - додала вона.

Богатирева також вважає, що взаємини Ющенка і бізнесмена, депутата Партії Регіонів Рината Ахметова не носять політичний характер.

"Прив'язувати політичні рішення до відносин президента і Ахметова я б не наважилася", - сказала вона, відповідаючи на питання про те, чи не є взаємини Ющенка і Ахметова спробою реалізувати новий політичний проект в нинішній ситуації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування