Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко готується придушити Тимошенко силою?

Субота, 6 вересня 2008, 11:48

Президент Віктор Ющенко фактично підготував Внутрішні війська до бойової тривоги і призначив закриту нараду в Генштабі за участю вищого командного складу ЗСУ.

Як відзначає "Дзеркало тижня", експерти побоюються силового варіанту розв’язання політичної кризи в контексті останніх указів і дій голови держави.

За інформацією видання, розпорядження про термінове проведення наради Ющенко віддав у середу, 3 вересня. Про порядок денний не повідомлялося, але для проведення заходу було доручено підготувати захищену від можливого просочування інформації "ситуаційну кімнату" Генштабу.

Відомо також, що протягом дня нараду постійно відкладали в часі, а ввечері повідомили про її перенесення на наступний тиждень.

Указом від 4 вересня президент увів до складу РНБО начальника Генштабу, головнокомандуючого Збройними силами Сергія Кириченка.

За два дні до цього, 2 вересня, Ющенко видав указ про перевірку стану реформування Внутрішніх військ МВС, відповідно до якого з 15 по 30 вересня бойова тривога у будь-якій з частин ВВ та передислокація частин зі зброєю й технікою стають легітимними.

Видання нагадує, що серед частин ВВ є як спецназ, так і механізовані бригади-полки з бронетехнікою, і навіть авіаційні частини з бойовими вертольотами.

Командує Внутрішніми військами генерал армії України Олександр Кихтенко, який нещодавно отримав від президента найвище військове звання без необхідного представлення голови МВС. При цьому Ющенко присвоїв Кихтенку звання генерала армії, а не генерала внутрішньої служби, яке раніше отримали міністри Василишин, Дурдинець, Кравченко.

Деякі члени парламенту й уряду схильні пов’язувати призначений час перевірки Внутрішніх військ з очікуваними подіями у Верховній Раді, пише газета.

15 вересня депутати зберуться на погоджувальну раду для планування роботи Верховної Ради. 16 вересня, як очікується, в парламенті буде оголошено про припинення існування нинішньої коаліції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування