Європейців насторожує українська зацикленість на політиці

Субота, 6 вересня 2008, 13:05

Європейців насторожує надмірна політизація кадрової політики в українських владних структурах і в житті українського суспільства загалом.

Про це заявив у своїй статті для "Дзеркала тижня" представник України в ЄС Андрій Веселовський.

"Європейців насторожує надмірна політизація українського суспільства. Зміна керівного складу відповідних відомств аж до районної ланки в контексті зміни урядів — це не європейська практика", - наголосив він.

При цьому кадрова політика, на думку Веселовського, є не єдиним надміру політизованим аспектом життя українського суспільства.

"Навіть такий простий, здавалося б, акт, як створення єдиного міграційного центру в Україні, всі владні структури всіх політичних напрямів успішно провалюють вже 11 років. Оскільки не можуть домовитися, якій саме гілці влади віддати контроль. То з ким, власне, говорити аполітичному Брюсселю на цю гарячу тему?", - запитує він.

Водночас Веселовський вважає, що нова посилена угода між Україною і Євросоюзом, швидше за все, документально зафіксує тезу про політичну асоціацію.

"В політичній та безпековій сфері ми зосередилися на переговорах щодо Нової посиленої угоди (НПУ) і практично погодили її текст у цій частині. Важливим елементом, зокрема, є те, що в назві документа фігуруватиме слово "асоціювання", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...