НУ-НС нанесе Тимошенко удар знизу

Субота, 6 вересня 2008, 14:34

Партія Народний союз "Наша Україна" має намір ініціювати збори депутатів місцевих рад блоку НУ-НС і БЮТ для оцінки політичної ситуації в Україні.

Про це повідомив лідер партії В'ячеслав Кириленко на брифінгу в суботу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, на засіданні керівників обласних організацій партії в суботу обговорювалося питання про те, що "депутати місцевих рад, у тому числі й від БЮТ, здивовані позицією своїх колег у парламенті - їх прокремлівським союзом з Партією регіонів і Компартією".

"Ми ініціюємо міжфракційні збори на рівні обласних, міських і в цілому місцевих рад, збори депутатів, партійно-громадські збори для того, щоб депутати місцевих рад, а також прихильники наших політичних сил дали оцінку позиції БЮТ по грузинському питанню, а також дали висновок про те, чи підтверджують вони такі разючі зміни, які відбулися в позиції БЮТ останнім часом відносно ключових питань українського майбутнього", - пояснив Кириленко.

Він відзначив, що, за інформацією з багатьох областей, із цих питань існують великі розбіжності в позиції місцевих депутатів і позиції керівництва БЮТ.

Політик ще раз підтвердив вимогу блоку НУ-НС до БЮТ щодо поновлення роботи коаліції демократичних сил: підтримка заяви по подіях у Грузії й скасування всіх "антиконституційних й антидержавних законів, прийнятих разом з Партією регіонів".

"Ми готові сісти за стіл переговорів і взяти участь у засіданні ради коаліції в будь-який момент", - підкреслив він.

За його словами, у такому засіданні повинні брати участь голова парламенту Арсеній Яценюк і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Кириленко також додав, що таке засідання повинно пройти публічно.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування