Луценко радить СБУ не ганьбитися через "чергову мильну бульку"

Понеділок, 8 вересня 2008, 11:30

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко називає звинувачення його у розголосі державної таємниці "черговою мильною бульбашкою".

"Чергова мильна бульбашка звинувачень", - сказав Луценко в інтерв'ю УНІАН.

За його словами, "на засіданні Кабміну в секретному режимі розглядалося питання про охорону Управлінням державної охорони об'єктів у особливий час, по-людськи це означає – у військовий час".

"Жодної деталі про ці обставини я у своїх коментарях не назвав. Натомість аналізував ситуацію, яка склалася в нинішній (неособливий, я сподіваюсь) час, коли УДО без узгодження з МВС бере під охорону той чи інший об'єкт. У тому числі, об'єкти, які охороняє МВС", - заявив Луценко.

"І коли два озброєних контингенти стикаються між собою, не ставлячи до відома керівника МВС, повірте, це неправильно. Саме про це я розмірковував", - додав він.

"Коли МВС охороняє Генпрокуратуру або Фонд держмайна й туди приходить група УДО, – то який це секрет? Про це знала вся країна зі ЗМІ, з указів президента", - зауважив Луценко.

"Я казав, що двом відомствам слід узгоджувати дії. Але жодного розголошення деталей розгляду секретного питання не було. Я порадив би колегам із СБУ не ганьбити службу перед неминучим розвалом цієї надуманої "мишиної возні", - додав він.

Як відомо, СБУ допитує посадових осіб в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом розголошення державної таємниці, яка стосується діяльності УДО.

Раніше начальник Держуправління охорони Валерій Гелетей заявив, що він звернувся до СБУ з проханням з'ясувати, чи порушив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко закон, розказавши журналістам, які об`єкти контролює державна охорона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...