Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Регіонів немає альтернативи Януковичу. "Рівень амбіцій…"

Понеділок, 8 вересня 2008, 11:35

Альтернативи кандидатурі лідера Партії регіонів Віктора Януковича на майбутні вибори президента в партії немає.

Про це пише "Комерсант-Україна" із посиланням на опитаних "регіоналів".

"Думаю, сьогодні члени Партії регіонів дотримуються одностайної думки: у нас є лідер і тільки одна кандидатура на посаду президента – Віктор Янукович", - сказав газеті заступник голови ПР Олександр Єфремов.

"Було б нерозумно міркувати про те, що за час, який залишився, може з'явитися інша кандидатура", - додав він.

Крім того, у Партії регіонів упевнені, що саме їхній лідер здобуде перемогу на виборах у 2010 році.

"У мене немає сумнівів у перемозі Віктора Януковича на виборах президента. Мені здається, що рівень його амбіцій набагато вищий тієї посади, яку він зараз посідає (лідер опозиційної фракції)", - заявив перший заступник голови Верховної Ради, депутат від ПР Олександр Лавринович.

Як відомо, у п'ятницю Янукович повідомив, що його політична сила братиме участь у президентських виборах. На питання, чи висуне партія його кандидатуру, він заявив: "Це рішення партії. До виборів ще багато часу. Моя точка зору: я приречений піти цим шляхом. Але, повторюю, остаточне рішення буде приймати з'їзд партії".

Однак голова правління Центру прикладних досліджень "Пента" Володимир Фесенко закликає не розглядати заяву Януковича всерйоз.

За словами політолога, у БЮТ лідеру Партії регіонів пообіцяли посаду президента в обмін на збереження посади прем'єра за Юлією Тимошенко. А говорячи про можливість своєї участі в передвиборній гонці, Янукович тим самим демонструє, що розглядає такий варіант.

"Є схема, запропонована БЮТ: Тимошенко – прем'єр, Янукович – президент. Лідеру Партії регіонів говорять: "Сьогодні ти погоджуєшся (на таку схему), а завтра ми тобі заплатимо". Але якщо він погодиться, то програє, тому що в такому випадку Януковичу дістанеться посада молодшого партнера Тимошенко. Я не упевнений, що "регіонали" погодяться на цей варіант", - говорить Фесенко.

На президентських виборах 2004 року Янукович за результатами третього туру набрав 44,2% голосів виборців (12 848 528 голосів), поступившись Віктору Ющенку майже 8% – за нього проголосували 51,99% виборців (15 115 712 голосів).

Як відомо, Ющенко вже заявив, що буде балотуватися на посаду президента на наступних виборах і переможе. "Я вже зараз можу сказати: я йду на вибори президента і переможу!", - сказав він на зустрічі з фракцією "НУ-НС" минулого тижня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування