Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко про Ющенка і Жванію: "Я не буду заручником образ та помсти двох кумів"

Понеділок, 8 вересня 2008, 11:40

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає нормальним те, що "Народна Самооборона" не покинула залу засідань Верховної Ради, як їхні колеги з "Нашої України", а продовжила голосувати разом з БЮТ і Партією регіонів.

"А як ми мали вчинити? Я був на телефонному зв’язку, мені передзвонили, спитали, що робити. Я спитав у депутатів, яка їхня думка. Вони кажуть, нас обрали депутатами, рік не було можливості працювати, зараз є така можливість, ми зайдемо в зал і будемо працювати так, як велять наші переконання", - сказав Луценко в інтерв’ю УНІАН.

"Деякі закони ми підтримуємо, деякі – ні. Учора з деяких законів ми голосували, з деяких – ні.
Вибачте, якщо доярці не доплатили премію, то хіба вона на знак протесту, перестане доїти корову?
То чому депутат на знак протесту не сідає за пульт? Він може не тиснути кнопку, може бути “проти”, але він повинен там бути!", - додав він.

На думку Луценка, залишати зал, як це зробили депутати від "Нашої України" – "це ненормальний вияв політичних амбіцій". "Це не школа, де можна на зло вчителеві прогуляти урок", - зазначив він.

Коментуючи конфлікт між президентом Віктором Ющенком, його секретаріатом та депутатом від НУ-НС Давидом Жванією, Луценко сказав, що не хоче "бути заручником образ та помсти двох кумів, аж до безглуздої затії з позбавлення Давида громадянства".

"Жванія не торпедував президента. Жванія не розвалює демократичну коаліцію. Натомість, пан Балога з першого дня ставив за мету – не допустити саме такої коаліції. А коли вона відбулася, то з першого дня почав робити все, щоб її розвалити. З першого ж дня сформував партизанський загін, аби той відібрав в урядової коаліції більшість парламентських голосів", - сказав він.

"На жаль, в Україні відродилася з забутих кумівських часів підкилимна візантійська політика. І саме керівник Секретаріату відновив та привчив Віктора Андрійовича до спокус такої візантійської і часто хамської політичної поведінки. Мені деколи здається, що він був засланий у секретаріат президента, щоб знищити рейтинг Віктора Ющенка. І він з цим завданням упорався на всі сто", - додав Луценко.

При цьому він зазначив, що у нього з Балогою "були різні періоди" в стосунках. "Були в нас і добрі стосунки, і нормальні, і погані, і дуже погані, але я завжди сподівався: з ним можна розмовляти. Але те, що почалося за останні декілька місяців означає, що розмовляти неможливо...", - сказав Луценко.

Луценко також вважає, що у ситуації, що склалася у парламенті, "нинішній формат об’єднання демократів є важким, але вкрай необхідним".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування