Луценко: в Раді немає голосів, щоб зняти Тимошенко

Понеділок, 8 вересня 2008, 11:58

Міністр внутрішніх справ, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко заявляє про те, що у Верховній Раді немає голосів для відставки Юлії Тимошенко з посади прем'єр-міністра.

"Парламент не має голосів для її (Тимошенко) відставки. А чи буде вона прем'єром – не хочу гадати", - сказав Луценко в інтерв'ю УНІАН.

"Сподіваюся, що демократичні сили можуть сісти за стіл та відновити коаліцію. Думаю, що і блок Литвина має довести, якій країні потрібен Литвин... І який Литвин потрібен країні, і якій країні потрібен Литвин", - додав він.

Луценко пояснив, що "дуже часто Володимир Михайлович був на порозі приєднання до демократичної більшості, та постійно знаходилися різні відповіді, чому він не приєднується".

"Є чудова нагода відновити коаліцію в такому форматі", - зауважив міністр.

На питання, чи робила Тимошенко йому "пропозиції, від яких важко відмовитися", Луценко відповів: "Ми – сила, яка старається взяти за руки "Нашу Україну" і БЮТ та звести їх до рукостискання".

"Так було і в 2006-му році, і в 2007-му, і зараз. Наші депутати ходять на зустрічі і з президентом, і на засідання фракції "НУ–НС", і на засідання БЮТ. Ми намагаємося змусити їх спілкуватися", - додав він.

На запитання, чи бачиться Луценко з Тимошенко поза засіданнями уряду, міністр сказав: "Так, я бачуся з нею і поза засіданнями, ми зустрічаємося як два політики. Я з цього не роблю таємниць".

"Так само я бачуся з В'ячеславом Кириленком не тільки під час офіційних заходів. Так само бачуся з цілим рядом інших політиків", - продовжив він.

За словами Луценка, "політики наймаються людьми задля того, щоб вони (політики) між собою спілкувалися".

"Мені дуже шкода – раніше формат наших зустрічей був такий, що в одній кімнаті збиралися Ющенко, Луценко, Кириленко, Тимошенко, Яценюк – а тепер я змушений ходити в різні кімнати. А це довше, складніше, менш приємно, але така вже українська політика", - додав міністр.

На запитання, чи готується він до дострокових виборів, Луценко сказав: "Будь-який нормальний політик готується до виборів на другий день після завершення попередніх".

"Але я вважаю, що вибори непотрібні. З 2004 року люди тричі давали відповідь, що вони за перемогу об'єднаних демократичних сил", – додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...