Тимошенко розказала, як Балога домовлявся з ПР, щоб її прибрати

Понеділок, 8 вересня 2008, 12:46

Прем’єр Юлія Тимошенко знову звинуватила президента в розвалі демократичної коаліції у рамках боротьби за другий президентський термін.

Про це вона заявила на прес-конференції у понеділок.

"Ще раз хочу наголосити, що починаючи зі створення демкоаліції, на жаль, пішла її руйнація, не з другого, не з третього, а з першого дня", - заявила Тимошенко.

Вона показала велику папку, яка містить критику уряду президентом. Прем’єр також нагадала про блокування урядових законів, програми дій уряду, його соціальних та антикорупційних ініціатив.

"Багато місяців к ряду я мовчала, нічого не кажучи, я для себе взяла обет мовчання, сприйняття ситуації, яка є, і абсолютно підтримувала демкоаліцію", - наголосила Тимошенко.

"Жодне рішення не приймалося, щоб з першого місяця показати, що цей уряд працювати не може, що прем’єр нездатний керівник. Все це було підготовкою переформатування коаліції через відставку уряду і до нищення мене як гіпотетичного конкурента на президентських виборах. В цьому була головна причина!!, - наголосила вона.

"Тому нехтували країною, її інтересами, її стратегічним європейським вибором, щоб зруйнувати конкурента на виборах", - додала Тимошенко.

"Навіщо влада на ще один термін, якщо цей термін виглядає так, що в країні немає миру, спокою, нормальної роботи між президентом і урядом, а є тільки інтриги і чиста візантійщина", - поскаржилась Тимошенко.

За її словами, першими ситуацію в Україні "не витримали політики ЄС". Вона нагадала про заяву депутатів Європарламенту від групи народних партій Чарльза Теннока (Великобританія) та Ельмара Брока (Німеччина), які закликали президента Віктора Ющенка помиритися з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко для збереження територіальної цілісності України.

"Цітую оригінал: "у політиці немає більш сумного видовища, ніж президент, що у відчаї чіпляється за владу, приносить тим самим розорення своїй країні. Своїми діями Ющенко здобув місце в довгому списку правителів, які пожертвували майбутнім країни лише для продовження свого невмілого керівництва", - процитувала прем’єр листа своїх друзів-євродепутатів.

Крім того, Тимошенко підкреслила, що руйнація демкоаліції набула реальних рис, коли президент і голова його секретаріату вивели звідти двох людей – депутатів Рибакова і Бута, які є "найближчими людьми Балоги і знаходяться під проводом президента".

Вона також розповіла, що "пан Балога разом з деякими спеціально поставленими людьми з Партії регіонів вів переговори про створення нової коаліції".

"І тоді була започаткована ініціатива про відставку уряду, була поставлена на голосування відставка уряду, і не знаючи як складеться голосування, деякі люди в Єдиному центрі кинули голос за відставку уряду, думаючи, що весь інший парламент проголосує за відставку уряду", - нагадала Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування