Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко натякнула, що вона піде у нову коаліцію, аби не йти на вибори

Понеділок, 8 вересня 2008, 14:04

Прем’єр Юлія Тимошенко називає дострокові парламентські вибори найгіршим з трьох варіантів подальшого розвитку політичних подій в Україні.

Про це вона сказала на прес-конференції у понеділок, зазначивши, що сьогодні є тільки три виходи з кризи.

"Вихід №1 – поновлення демократичної коаліції. Повністю знаходиться в руках президента. Тому що він її зруйнував, він вивів свою команду з демократичної коаліції і він сьогодні забороняє вести переговори щодо її поновлення", - сказала Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що цей варіант має бути здійснений "без ультиматумів, без вимог, без будь-яких тисків".

"Тому що я зі свого боку жодного ультиматуму не ставлю. Я не ставлю ультиматуму звільнити Балогу, закрити кримінальні справи, зняти блокаду на роботу уряду, губернаторів, Верховної Ради", - сказала Тимошенко.

"У нас залишилося декілька днів, поки "Наша Україна" повернеться назад. Поки міністри з "Нашої України" сядуть працювати в уряд і припинять інтриги і візантійщину і почнуть працювати не на наступні президентські вибори, а на Україну кожного дня. Я до такої роботи готова і вважаю, що це єдиний правильний вихід", - додала вона.

Водночас Тимошенко заявила, що якщо "президент не поверне свою команду до демократичної коаліції" і якщо вона на 10 день після виходу НУ-НС розвалиться, "залишається два шляхи – поганий і дуже поганий".

"Перший – це дострокові вибори, проти яких я категорично заперечую. Вони ще на рік започаткують в країні повне безвладдя, не дозволять ухвалити Держбюджет, а найголовніше - або зовсім не змінять розклади політичних сил в парламенті, або змінять не на користь демократичної команди", - сказала вона.

"Дострокові вибори – це є зрада сьогодні і демократичної коаліції, і стратегічного курсу України", - додала Тимошенко.

Третім виходом з ситуації Тимошенко назвала переформатування коаліції "таким чином, щоб парламент міг працювати, щоб уряд продовжив роботу і щоб ми мали можливість мати 350 голосів як мінімум для зміни Конституції і започаткування в Україні нормальної, стабільної моделі".

"З цих трьох варіантів – найкращий – у руках президента. це поновлення демократичної коаліції. Всі інші – будуть внаслідок того, що президент відкине найкращий варіант", - додала Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що "якщо з трьох варіантів обирати, то найгірший – це дострокові вибори". "Є безвідповідальним і злочинним вести Україну цим шляхом", - сказала Тимошенко.

Крім того, вона сказала, що де б вона не була – "у владі, в опозиції, в якій би конфігурації коаліції – а краще в демократичній" – вона робитиме "все для того, щоб головні ідеї України, євроінтеграція, інтеграція в європейські ринки, єдина державна українська мова свято дотримувалися".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:35
ФОТОХотіла відкрити бізнес: у Дніпрі дівчина намагалася продати свого 2-річного сина за 1 млн грн
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
У Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
Усі новини...