Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка продовжують розповідати, як Тимошенко танцює під дудку Кремля

Понеділок, 8 вересня 2008, 15:33

Заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський вважає, що заяви прем'єр-міністра Юлії Тимошенко - черговий крок з підготовки прокремлівської коаліції БЮТ з Партією регіонів.

"Сьогоднішні заяви Юлії Тимошенко, зроблені у надзвичайно емоційній нервовій тональності, свідчать про те, що громадськість і країна не підтримують той сценарій, який прем'єр зобов'язалася Кремлю виконувати щохвилини, а саме – створення коаліції БЮТ і Партії регіонів", - цитує слова Кислинського прес-служба президента.

Представник секретаріату зауважив, що "порушення коаліційної угоди, викривлення слів своїх партнерів по демократичній коаліції і звинувачення в усіх бідах президента обрані прем'єром як завіса реального сценарію, який втілюється щохвилини".

"Його метою є суттєве ослаблення влади в Україні. Кожного дня цей план активно просувають Партія регіонів та БЮТ в інтересах Росії", – заявив Кислинський.

"Після подій у Грузії, де Росія спробувала зламати політичну еліту військовою силою, в Україні Кремль застосував більш тонкий сценарій для вирішення своїх геополітичних завдань: просто уміло зманіпулював українськими політиками", – додав він.

Кислинський акцентував, що невипадково події в українському парламенті були злагоджено зіграними Партією регіонів та БЮТ напередодні важливих для України міжнародних подій – самміту Україна–ЄС, самімту НАТО та візиту віце-президента США.

І це ще одне додаткове свідчення щохвилинно, детально прорахованого сценарію, переконаний представник секретаріату.

"Можна прогнозувати, що вчинені двома політичними силами дії шокують наших міжнародних партнерів своїм цинізмом, абсолютним ігноруванням конституційних норм та знищенням політичних домовленостей всередині демократичної коаліції", – вважає Кислинський.

На його переконання, однією з ланок відповідного сценарію було заплановано обрання лідера Партії регіонів Віктора Януковича на посаду голови Верховної Ради.

Таку пропозицію зробила Тимошенко своїм новим політичним союзникам. Янукович прийняв цю пропозицію, погодившись стати другим номером у новому політичному форматі, повідомив Кислинський.

За його словами, Тимошенко зовсім не приховує свого наміру узаконити коаліцію з Партією регіонів. Тому вона почала заздалегідь апелювати до патріотичного електорату західного та центрального регіону, стверджуючи, що і разом з Януковичем вона відстоюватиме інтереси України.

"Це буде неможливе з політичною силою, яка виступила за визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії", – заявив Кислинський.

"На жаль, прем'єр-міністр, яка має виконувати рішення РНБО та свого ж уряду, фактично саботує рішення української влади щодо врегулювання діяльності ЧФ РФ, посилаючи сигнали про те, що в Росії є вірні союзники всередині України, готові діяти в її інтересах", – додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування