Друзі не впізнають Ющенка і бачать "нездорове" між ним і Тимошенко

Понеділок, 8 вересня 2008, 15:39

Між "раннім" Віктором Ющенком і нинішнім президентом – велика різниця, заявив экс-глава секретаріату президента Олег Рибачук.

Як заявив Рибачук у ході Інтернет-конференції в Ліга.net, він не може зрозуміти ні логіку, ні мету багатьох вчинків глави держави.

"Можу стверджувати, що між Віктором Ющенком, якого я знав майже 15 років, і якого зараз називають "раннім Ющенком", і нинішнім президентом - велика різниця. Я спіймав себе на думці, що не можу зрозуміти ні логіку, ні мету багатьох його вчинків", - сказав, зокрема, Рибачук.

Екс-глава секретаріату президента зазначив, що Ющенко пережив страшний період у своєму житті, коли, "власне, від жахливого болю йому вже і жити не хотілося".

"Але саме в такому стані він зробив практично неможливе – виграв президентські вибори, мав величезну підтримку власного народу і надзвичайний авторитет у світі. Але все це зараз у минулому", - підкреслив Рибачук.

У той же час, він відзначив, що між президентом Ющенком і прем'єр-міністром Юлією Тимошенко відбувається "щось вочевидь нездорове, ірраціональне".

"Між президентом і прем'єром відбувається щось вочевидь нездорове, ірраціональне, таке, що переходить межу звичайної політичної конкуренції. Вже вкотре виборець дає їм свій наказ бути разом, і вже вкотре вони цей наказ ігнорують", - зазначив Рибачук.

На його думку, ціною такої незгоди є "європейська перспектива України, мізерні шанси отримати ПДЧ у грудні, загроза для України ще на кілька років втратити можливість брати активну участь у формуванні глобальної політики, боротьбі з такими загрозами як поширення СНІДу, туберкульозу, екологічними проблемами" і т.п.

Як відомо, раніше Ющенко виступив із телезверненням до громадян, у якому розкритикував роботу уряду і коаліції, а також пообіцяв розпустити Верховну Раду і призначити дострокові парламентські вибори у випадку, якщо протягом відведеного Конституцією терміну не буде сформована нова коаліція.

Президент також звинуватив БЮТ і Партію регіонів у змові і констатував початок конституційного і політичного перевороту.

У свою чергу, Тимошенко заявила, що якби вона думала не про державні інтереси, а лише про наступну президентську кампанію, як Ющенко, вона могла б висунути йому "сотню ультиматумів".

за матеріалами Ліга.net

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування