Ющенко не візьме Тимошенко в Париж. А там прогнози невтішні

Вівторок, 9 вересня 2008, 09:13

У вівторок, 9 вересня, президент Віктор Ющенко здійснить робочий візит до Франції, де у Парижі візьме участь у дванадцятому саміті Україна - Європейський Союз.

Як повідомляє прес-служба президента, основними завданнями саміту є досягнення на вищому політичному рівні домовленостей:

- щодо укладення нової посиленої угоди Україна-ЄС на принципах асоціації (з відповідним їх фіксуванням у назві документа);

- а також започаткування діалогу з визначення умов для запровадження безвізового режиму поїздок громадян України до держав-членів Євросоюзу.

Як відомо, цей саміт спочатку планували провести у містечку Евіан, але в останню хвилину перенесли у Париж.Як каже паризький кореспондент української служби "Бі-Бі-Сі", це сталось через напружений графік французького президента Ніколя Саркозі, який в понеділок відвідав Москву і Тбілісі, де проводив переговори щодо кавказької кризи.

Українську делегацію у Франції очолюватиме Ющенко. Не зважаючи на очікування з боку європейських лідерів, що на саміт Україна-ЄС приїде і прем’єр України Юлія Тимошенко, її у Парижі у вівторок не буде, передає "Бі-Бі-Сі".

Воно також повідомляє з посиланням на британський часопис "Financial Times", що Україні у вівторок не запропонують чіткого шляху до членства у ЄС.

Британське видання зазначає, що організація з 27 членів поділена в питанні України: Польща та Швеція – одні з тих, хто активно підтримують членство України, але старіші члени, такі як Бельгія, Голландія та Німеччина до цього ставляться більш стримано.

Часопис твердить, що країни центральної та східної Європи, які приєднались до ЄС між 2004 та 2007 роками побоюються, що чим довше тримати Україну на відстані, тим більшою буде спокуса у Кремля повернути її у сферу свого впливу – наслідок, який, як пише видання, матиме серйозні наслідки для усього регіону.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...