Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко категорично проти указів Ющенка з ЧФ

Вівторок, 9 вересня 2008, 09:26

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко називає укази президента про порядок перетинання кордону кораблями Чорноморського флоту Російської Федерації суперечливими угоді між Україною й Росією про базування ЧФ на території України.

"Я категорично проти тих указів, які підписав президент на ... будь-які силові дії проти Чорноморського флоту", - заявила вона в ефірі програми "Свобода слова" у понеділок увечері.

За її словами, своїм указом президент заборонив заходити судам Чорноморського флоту в акваторію їхнього місця базування.

"При цьому я хочу запитати – яким способом, що це за спосіб, як заборонити?" - уточнює Тимошенко.

У той же час прем'єр-міністр підкреслила, що не хотілося б повторити сумний досвід Грузії, "коли ми своїми руками там спровокуємо конфлікт, а потім, як написали в заяві Європарламенту, нам хтось непропорційну дасть відповідь".

Вона також висловилася проти того, щоб змушувати кримчан об’єднуватися на знак протесту проти дій України, яка створює Чорноморському Флоту "неможливі умови".

"Це перший крок до того, щоб вони (кримчани) пішли і почали отримувати інші паспорти, крім українських", - зазначила Тимошенко.

Прем'єр назвала таку політику безвідповідальною.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...