Із ким радиться Балога?

Вівторок, 9 вересня 2008, 12:07

У глави секретаріату президента Віктора Балоги 11 штатних радників.

Як пише газета "Дело", про кількість позаштатних консультантів Балоги офіційної інформації немає.

За даними газети, їх може бути більш двох. У ЗМІ, крім політолога Вадима Карасьова, до їх числа зараховують політика Михайла Бродського і Сергія Лук'яненка (колишній мер міста Красний Луч Харківської області), зазначає видання.

"На відміну від свого шефа (президента Віктора Ющенка) Балога не женеться за іменитостями, надаючи перевагу професіоналам", - говориться в статті.

У штат його консультантів входять екс-заступник міністра агрополітики Віктор Пабат, керівник групи радників екс-прем'єра Віктора Януковича Олександр Яковенко, екс-глава комісії Київради з питань містобудування і землекористування Микола Легеза.

Як і Ющенко, Балога в середовищі своїх радників високо цінує і професію політтехнолога, відзначає видання. У штат його консультантів входить Олександр Штепан. Людина з таким же ім'ям працює старшим копірайтером у рекламному агентстві Adell Saatchi&Saatchi, повідомляє газета.

Штатні радники Балоги користуються тими ж пільгами, що й консультанти Ющенка. У їхньому розпорядженні – житло, два службових автомобілі і соцпільги.

Зарплата у "протеже" Балоги скромніша, ніж у радників президента, – 2060 гривень. Але з урахуванням усіх премій і надбавок витрати на радників обходяться державній скарбниці у суму близько 145 тис. дол. щорічно.

Як пише газета, штатними радниками Балоги є Віталій Бондзик, Мирослав Брецько, Микола Легеза, Віктор Пабат, Олександр Семирядченко, Олександр Яковенко, Олександр Штепан, Лариса Усаченко, Юлія Єршова і ще дві людини, про яких немає даних. Позаштатними - Вадим Карасьов, Михайло Бродський і Сергій Лук'яненко.

Водночас, сам Михайло Бродський спростував "Українській правді", що він є чи коли-небудь був радником Балоги.

У президента Віктора Ющенка на даний момент – 19 штатних радників. А за весь період президентства їх у Ющенка, за інформацією "Дело", було близько 80 осіб.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News