У "НУ-НС" кажуть, що в ЄС не розуміють, чому БЮТ "ховає голову в пісок"

Вівторок, 9 вересня 2008, 13:59

Захисниками європейського вектору в Україні залишається лише партія "Наша Україна", президент Віктор Ющенко та Міністерство закордонних справ, вважає депутат від "НУ-НС", член комітету ВР із питань європейської інтеграції Ірина Геращенко.

Про це вона заявила в інтерв’ю офіційному сайту блоку "НУ-НС", коментуючи хід саміту Україна-ЄС, який проходить у вівторок у Парижі.

"Нинішній саміт відбувається у досить складних умовах для європейських політиків, бо їм не зрозумілі ті події, які останнім часом мають місце в нашій країні", - зазначила Герщенко.

"Європейське суспільство не розуміє, чому частина демократичної коаліції - фракція БЮТ - сором’язливо ховає голову в пісок в питаннях зовнішньої політики і боїться називати речі своїми іменами", - сказала вона.

"Фактично, захисниками європейського вектору в Україні залишається лише "Наша Україна", президент та МЗС. Політики ж, котрі створили нову парламентську більшість, тільки на словах ведуть Україну в Європу, гальмуючи при цьому реформи та керуючись лише власними амбіціями", - заявила Геращенко.

Як відомо, у вівторок, 9 вересня у Парижі проходить ХІІ саміт Україна-ЄС, на якому, зокрема, очікується підписання поглибленої угоди з Євросоюзом. Крім того, на цьому саміті Україна очікує започаткування діалогу з визначення умов для впровадження безвізового режиму поїздок своїх громадян до держав-членів Євросоюзу.

З цього приводу Геращенко зазначила, що "над цим питанням (безвізового режиму) зараз надзвичайно серйозно працює МЗС України і десятки наших дипломатів".

На її переконання "замість того, аби викликати міністра закордонних справ Володимира Огризка "на килим" у парламент, політики, котрі дійсно мали намір допомогти українським громадянам в напрямку запровадження безвізового режиму з країнами Євросоюзу, повинні були забути про політику образ і надіслати спільне звернення до ЄС про те, що такий крок з боку Євросоюзу давно назрів".

"Перспектива налагодження діалогу з визначенням умов для запровадження безвізового режиму з державами-членами ЄС, безумовно, є", - зауважила Геращенко, додавши, що "своєю політикою образ і останніми подіями у ВРУ наші політики лише ускладнюють роботу МЗС і президента Віктора Ющенка у переговорному процесі у цьому напрямку".

Як відомо, раніше депутати від Партії регіонів пропонували заслухати в Верховній Раді голову МЗС Володимира Огризка та голову Міноборони Юрія Єханурова щодо перебування іноземних, зокрема американських, суден на території України, аргументуючи це тим, що дозвіл іноземним військовим відвідувати українську територію має давати виключно парламент. Однак ВР в минулу п’ятницю не проголосувала за те що, щоб заслухати Огризка й Єханурова.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...