Лавринович пояснив, у якому випадку піднімуть "бар'єр"

Вівторок, 9 вересня 2008, 16:21

Питання про зміну прохідного бар'єра на виборах у Верховну Раду може бути актуальним у випадку появи підстав для проведення позачергових парламентських виборів.

Таку думку висловив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок перший віце-спікер парламенту Олександр Лавринович.

"Поки що це питання не стоїть на порядку денному. Але воно може стати актуальним наступного тижня, якщо ситуація буде розвиватися таким чином, що може актуалізуватися проблема позачергових парламентських виборів. Тоді це питання, можливо, буде поставлене на обговорення", - сказав він.

Разом із тим, Лавринович зазначив, що станом на сьогодні консультації між представниками різних фракцій не дають підстав говорити про збільшення прохідного бар'єру.

"Навпаки, йшлося про можливе його (прохідного бар'єру) зменшення", - підкреслив "регіонал".

У той же час, говорячи про імовірність проведення консультацій з питання підвищення прохідного бар'єру, він зазначив, що таке рішення може стати тільки "реакцією на ті виклики, які можуть з'явитися в зв'язку з такою загостреною і не дуже адекватною реакцією з боку глави держави".

За словами Лавриновича, підставою для проведення позачергових парламентських виборів може стати оголошення про розпад демократичної коаліції, після якого протягом 30 днів має бути сформована нова парламентська коаліція.

Також за його словами, позачергові вибори можливі тільки у випадку, якщо така коаліція не буде сформована.

Водночас, Лавринович підкреслив, що жодні переговори між фракціями БЮТ і Партії регіонів про переформатування парламентської коаліції не ведуться.

"Не проводяться ні офіційні, ні неофіційні, ніякі переговори не проводяться", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування