Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче, щоб ЧФ РФ не втягував Україну у війни

Вівторок, 9 вересня 2008, 18:34

Україна має намір уточнити умови перебування Чорноморського флоту РФ в Криму з метою уникнення втягування України в військові конфлікти.

Про це заявив президент Віктор Ющенко під час спільної з президентом Франції Ніколя Саркозі та головою Єврокомісії Жозе Баррозу прес-конференції.

"Ми виходимо з того, що ми визнаємо територіальну цілісність Грузії і Україна не може визнати суверенітет Південної Осетії та Абхазії", - почав Ющенко.

"Ми виходимо з того, що використання ЧФ РФ таким способом, як він був вжитий для військових подій, формує загрози національним інтересам України", - заявив президент.

"Бо через такий механізм, через використання військових сил іноземної держави, що дислокуються на території України, коли ці сили використовуються у військовому конфлікті на території третьої держави, безумовно пасивно в цей конфлікт втягується Україна", - пояснив він.

Ющенко висловив стурбованість тим, що "та система домовленостей, яка сьогодні існує в тому числі по темі тимчасового перебування ЧФ РФ до 2017 року не регулюють дані питання".

"Ми цим стурбовані і сьогодні піднімаємо питання про переговори, щоб сформулювати точніші особливості використання ЧФ РФ, що базується в Севастополі, більш продумані процедури і ясні позиції, щоб Україна не була втягнута в подібного роду конфлікти", - заявив президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування