Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ піймала чиновника на 2 путівках до "Артеку" за рахунок потерпілих від повені

Вівторок, 9 вересня 2008, 18:55

Служба безпеки України виявила факти корупції при розподілі субвенцій потерпілим від повені в Івано-Франківській області.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-центр СБУ.

За його інформацією, сільський голова одного із сіл Рожнятівського району подала до райадміністрації неправдиві відомості про потерпілих від повені.

Це дало можливість раднику глави райради, що також є і депутатом обласної ради, незаконно одержати дві путівки на оздоровлення членів родини в міжнародному дитячому центрі "Артек".

За даним фактом спецпідрозділ з боротьби з корупцією управління СБУ склав і направив до Івано-Франківського міського суду протоколи про корупцію у відношенні сільського голови і радника голови Рожнятівської райради.

У свою чергу прес-служба Генпрокуратури повідомила про те, що більш ніж 300 чиновників у західних областях України, потерпілих від повені наприкінці липня, притягнуті до дисциплінарної й адміністративної відповідальності за нецільове використання фінансових і матеріальних коштів.

Порушення були виявлені в результаті прокурорських перевірок. З числа цих чиновників 25 - посадові особи органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

У результаті цих перевірок було порушено 64 кримінальні справи, збитки в яких сягли 16,5 млн. грн. Внесено 127 протестів, 439 подань і розпоряджень.

Крім того, разом з контролюючими органами прокуратура запобігла майже 30 млн. грн. незаконних виплат з держбюджету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...