Зварич невпевнено заперечує, що Ющенко дав команду "На вибори!"

Вівторок, 9 вересня 2008, 21:38

Президент не може достроково припинити повноваження Верховної Ради, якщо в парламенті існує коаліція, заявив член фракції "НУ-НС" Роман Зварич.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу", коментуючи інформацію про те, що президент Віктор Ющенко має намір розпустити парламент навіть за умови існування коаліції БЮТ та Партії регіонів.

"Я був на цій зустрічі - це була нарада у даному випадку почесного голови нашої партії (Віктора Ющенка) з регіональними лідерами і з президією нашої партії "НСНУ", - пояснив Зварич.

"Я не пам'ятаю, щоб там так багато говорилося про позачергові вибори, але мова йшла про те, щоб консолідуватися, і яким чином можна посприяти тому, щоб все ж таки зміцнити нашу партію. Це була головна розмова", - додав він.

На запитання, чи звучала на цій нараді теза про те, що дострокові вибори будуть оголошені у будь-якому випадку, Зварич відповів: "На цій нарад – ні. Але це не означає, що це не є позиція президента".

"Я переконаний в тому, що те, що було сказано Віктором Андрійовичем, як це завжди буває з нашим президентом – те, що він говорить публічно, те він насправді і думає – а він заявив про те, що якщо не буде створено нову коаліцію, то він скористається своїм конституційним правом і достроково припинить повноваження Верховної Ради", - додав він.

"Президент не має можливості достроково припиняти повноваження Верховної Ради, якщо не виконані чотири умови Конституції. Одна з них – неіснування, відсутність коаліції", - наголосив Зварич.

На запитання, чи готується "НСНУ" до позачергових виборів, депутат зауважив, що "розумна партія готується до виборів вже з наступного дня після виборів".

"Зараз ми відчуваємо, що є певна можливість, що вони (дострокові вибори) можуть відбутися. Я не вірю, що вони відбудуться", - заявив Зварич.

"Мені здається, що прокремлівська більшість Партії регіонів і БЮТ була створена ще в серпні місяці. Сьогодні потрібно лише закріпити те, що вже існує", - додав він.

На уточнення про те, чому події 2 вересня – спільні голосування БЮТ та Партії регіонів – стали несподіванкою для "НУ-НС", якщо "прокремлівська більшість була створена ще в серпні", Зварич відповів:

"У нас в партії немає СБУ. Коли вам місяцями закидають, що ви збираєтеся творити коаліцію з Партією регіонів, то, звичайно, це якось заспокоює тебе - що той, хто тебе в цьому звинувачує, що він сам цього не зробить. Думаю, ми в цьому випадку помилилися щодо порядності наших партнерів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування