Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко порадив підлеглим морально ламати нелегальні лісопилки

Середа, 1 жовтня 2008, 08:00

З наступного понеділка, 6 жовтня, у Закарпатській області розпочнеться відпрацювання щодо запобігання правопорушенням за участю бійців внутрішніх військ МВС України.

Про це на прес-конференції в Ужгороді повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, передає УНІАН.

"В понеділок сюди прибуде підрозділ внутрішніх військ, який разом з місцевим батальйоном посилить запобігання правопорушенням на вулицях міста, а також на території всього Закарпаття", - сказав Луценко.

При цьому він зауважив, що до функцій підрозділів внутрішніх військ також увійдуть питання щодо запобігання нелегальній вирубці лісів, виявленню нелегальних лісопилок, а також незаконного використання річкового каменю, "яке сьогодні набуло характеру злочинної діяльності".

Водночас, під час наради з начальниками УМВС західних областей в Ужгороді 30 вересня Луценко звинуватив їх у формальності боротьби з нелегальними лісопилками.

"Виявлення 123 фактів незаконних рубок лісу в одній області – це не робота, а імітація. Це тільки для рапорту президентові", - сказав Луценко, цитує "Обком" із посиланням на "Українські новини".

Міністр попросив заступників підготувати йому методичку з юридичних питань, де було б висвітлено, як можна впливати на порушників закону.

"Я не маленька дитина. Опломбування не вирішує проблему. Потрібно вилучити устаткування на відповідальне збереження, а віддати його в такому стані, у якому вам мораль дозволить. Я віддав би в такому, що ліс би на ньому більше ніколи не пиляли", – заявив Луценко.

Як повідомив в. о. начальника УМВС у Закарпатській області Василь Русин, із 706 лісопилок, які працюють в області, міліція заборонила роботу 158 цехів через відсутність повного пакету документів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування