Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європі від України потрібна визначеність із Радою

Середа, 1 жовтня 2008, 09:05

Чергова політична криза гальмує рух України до Євросоюзу та НАТО.

Такого висновку дійшли члени делегації німецького Бундестагу після візиту до Києва, повідомляє "Німецька хвиля".

Члени делегації Бундестагу зустрічалися з депутатами Верховної Ради, аби зрозуміти чому українська влада досі не може поділити повноваження. Натомість почули лише нарікання на політику президента, зазначає радіо.

Голова комітету Бундестагу у справах ЄС Гунтер Кріхбаум каже, що в Берлін щодня надходять неоднозначні сигнали з України про внутрішньополітичну кризу – і європейські партнери не знають, як реагувати на ці повідомлення.

"Нинішня політична ситуація в Україні нас дуже турбує, адже у нас є спільна актуальна справа – підписання угоди про асоціацію", - сказав Кріхбаум.

За його словами, представники ЄС хотіли б отримати від української влади чіткі відповіді, чи буде працювати нинішній парламент, чи проводитимуться ще одні дострокові вибори і чи врахували українські політики, що після всього на дільниці може прийти менше 50% виборців.

Заступник голови комітету Верховної Ради в закордонних справах Тарас Чорновіл розповів, що саме цього, на його думку, прагне український президент Віктор Ющенко, аби запровадити в Україні пряме президентське правління.

На це Кріхбаум зауважив: "Якщо це тактика вашого президента, аби вивести з гри парламент, то інші європейські парламенти гостро на це відреагують. Але ми маємо в цьому пересвідчитися".

Ще один представник Бундестагу Вальтер Кольбо порадив українським парламентарям передусім розібратися з питаннями НАТО, зокрема зі ставленням до цього Росії.

Оскільки, на його думку, внутрішня політична система України стала заручницею зовнішньої політики.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування