Тимошенко обіцяє торгуватися з Путіним "всіма силами"

Середа, 1 жовтня 2008, 13:26

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє про те, що не допустить того, щоб ціна на російський природний газ для України становила 400 доларів за 1 тисячу куб. м.

Про це вона заявила на прес-конференції в середу, відповідаючи на запитання журналістів щодо можливої ціни на газ.

"Очевидно, ми будемо домагатися якомога нижчої ціни. Але переговорний процес покаже, як це може відбутися і яка ціна буде", - зазначила Тимошенко.

Прем'єр попередила, що підвищення ціни на газ буде безсумнівно, "тому що ми поступово, рік за роком, мусимо доходити до ринкової вартості природного газу".

"До речі після того, як певні посадовці після Помаранчевої революції розірвали те об'єднання, коли ціна на транзит була пов'язана з ціною на газ - це був абсолютний злочин проти країни", – зауважила Тимошенко.

"Але сьогодні вже будемо добиватися всіх можливих розмірів ціни так, щоб вони сприймалися українською економікою і щоб до ринкової ціни ми доводили поступово, а не шоково", - додала вона.

Відповідаючи на запитання про ціну на газ у розмірі 400 доларів за тисячу кубометрів, Тимошенко заявила: "Я всіма силами не допущу такої ціни на російський природний газ для України".

"Але є певні політичні аспекти в стосунках між Україною та Росією. Нам буде дуже важко проводити ці переговори", - додала вона.

При цьому Тимошенко запевнила, що "всі переговори будуть проводитися в ключі чіткого дотримання національних інтересів України".

"Я в житті ніколи, ні за які ціни на газ не переступлю ключові національні інтереси України. Вони для мене є святими і я буду їх дотримуватися стільки, скільки буду в політиці", - наголосила прем'єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News