Ющенко розповів, що роз’єднує Україну і Росію

Середа, 1 жовтня 2008, 18:07

Президент Віктор Ющенко вважає, що Україна і Росія мають розбіжності щодо бачення майбутньої архітектури європейської та євроатлантичної безпеки.

Про це він сказав в інтерв'ю шведській газеті Dagens Nyheter, повідомляє прес-служба президента.

Він також зазначив існування розбіжностей у підходах до міжнародної співпраці у різних багатосторонніх форматах.

"Ми поважаємо вибір Росії, яка вибудовує свій власний погляд на безпекову політику, і це її право. Українська нація виходить з того, що основоположна система безпеки, яка найкраще відповідає національним інтересам будь-якої країни в Європі, в тому числі України, є колективна безпекова модель", - сказав Ющенко.

Водночас, за його словами, Україна налаштована будувати відносини з Росією "на принципах добросусідства, на рівноправній основі, з повагою до здобутків незалежності кожного з народів, із правом суверенної нації формувати свою політику з ключових як внутрішніх, так і зовнішніх питань".

Коментуючи пролонгацію функціонування договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією і Україною ще на 10 років, Ющенко сказав, що "таким чином і Україна, і Росія з розумінням підійшли до того, наскільки є важливими, засадничими принципи цього договору для розвитку на перспективу наших двосторонніх відносин".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування