Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко чекає від Тимошенко виконання обіцянки вже завтра

Середа, 1 жовтня 2008, 19:14

Президент Віктор Ющенко очікує, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко зробить реальні кроки зі скасування законів антиконституційного характеру, які були прийняті парламентом із 2 по 5 вересня.

Таким чином прем'єр підтвердить зроблені нею заяви політичними діями, заявив Ющенко під час інтерв'ю шведській газеті Dagens Nyheter.

"Якщо це є намір щирий, вона може це завтра продемонструвати на засіданні парламенту і відмежуватися від тих рішень, які не є конституційними і нічого спільного не мають з розвитком демократії", - сказав президент, коментуючи способи виходу із парламентської кризи.

Ющенко висловив сподівання, що вихід із ситуації буде знайдений однозначно через демократичні механізми - або ефективні переговори із закріпленням рішень у Верховній Раді, або призначення дострокових виборів.

"Та заява, яка була зроблена прем'єром сьогодні, говорить про те, що ця помилка може бути виправлена. Але це треба робити щиро, бо мова йде про долю демократії... Якщо ті рішення, які треба вжити, не будуть підкріплені діями парламенту, залишається такий варіант - це нові вибори. І суспільство, і я як президент підуть на це з меншою охотою. Але це теж спосіб вийти з кризи. І це буде демократична відповідь", - резюмував Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...