Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меркель Росії: необхідно відновити довіру

Четвер, 2 жовтня 2008, 14:31

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що німецька сторона розглядає дії Росії на Кавказі як непропорційні і наголосила на необхідності відновлювати довіру між Росією і Заходом.

"Російська реакція в цьому конфлікті розглядається нами як непропорційна і ми сказали, що зараз нам треба знову побудувати довіру", - сказала Меркель у четвер, виступаючи на форумі "Петербурзький діалог" у Санкт-Петербурзі.

Канцлер ФРН також підкреслила, що у Німеччини і Росії "неоднакові думки на цю тему (криза на Кавказі)", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Меркель, з метою відновлення довіри між Росією і Заходом була "розроблена європейська ініціатива - план із шести пунктів (план Медвєдєва-Саркозі) - який крок за кроком зараз реалізується".

"Потім нам потрібно буде роз'яснити один одному, як можна буде далі розвивати роль спостерігачів ОБСЄ. Ми будемо далі говорити про це, і я вважаю, добре, що ми говоримо про це в рамках цього формату", - сказала канцлер ФРН.

Вона також заявила про необхідність вести "превентивний діалог" між Росією і Заходом з "цілої низки інших питань, де могли б прорости подібні конфлікти". Меркель, зокрема, назвала проблеми Придністров'я, Косово, Боснії і Герцеговини.

Крім того, канцлер Німеччини висловилася за побудову нової архітектури безпеки у світі: "У нас немає глобальної архітектури безпеки в тій формі, у якій вона потрібна".

"Нам потрібно посилення ООН, зміцнення Ради Безпеки ООН, можливо, нова роль МВФ, нові правила для фінансових ринків. Нам потрібні такі нові механізми міжнародної архітектури, і я давно вже була в цьому впевнена, не тільки в ході останньої фінансової кризи", - заявила Меркель.

За її словами, "Німеччина завжди виступає за багатосторонні підходи". Меркель підкреслила важливість взаємовигідного співробітництва між Росією і Німеччиною.

"Взаємозалежність існує у всіх царинах, але тільки не відкриті громади можуть спробувати відокремитися від цієї взаємозалежності. На моє глибоке переконання, це не піде на благо суспільству", - сказала канцлер Німеччини.

Вона відзначила, що "у сучасному світі неможливо якісь проблеми вирішити поодинці". "Тому ми усі повинні це робити разом", - заявила Меркель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...