Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Найближчими днями долар може подорожчати до 5,4 гривень?

Четвер, 2 жовтня 2008, 16:14

Банкіри відзначають різке зниження курсу гривні на міжбанківському валютному ринку.

"Сьогодні котирування були 5,18-5,22 грн./дол.", – сказав директор департаменту казначейських операцій банку "Фінанси і Кредит" Андрій Войтенко.

За його словами, однією з основних причин зниження курсу гривні є відмова Національного банку проводити інтервенції на ринку, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Ми можемо піти і далі. 5,3 грн./дол. – це не межа", – додав Войтенко. Банкір зазначив, що вплив на курс гривні здійснює також глобальна фінансова криза і думки про спекуляції на ринку недоречні.

Дилер Першого українського міжнародного банку Олексій Муханов зазначив, що різке зниження курсу гривні є результатом бездіяльності Нацбанку. "Були котирування близько 5,24 грн./дол.", - сказав він.

Дана ситуація, на його думку, пов'язана з дефіцитом валюти на ринку, а також з тим, що НАК "Нафтогаз України" ще не викупив усі свої надлишки для покупки газу.

Муханов вважає, що якщо Нацбанк не вживе заходів, то курс гривні на міжбанку може знизитися до 5,4 грн./дол. у найближчі 2 дні.

Дилер дилингового центру "Райффайзен Банку Аваль" Юрій Гриненко також відзначає великий попит на валюту. "Невихід Нацбанку і підвищений попит (є результатом зниження курсу гривні)", - сказав він.

Гриненко зазначив, що у четвер Нацбанк також не буде виходити на міжбанк, а це може призвести до подальшого зниження курсу.

У цілому, дилери вважають, що ситуацію на ринку може врегулювати тільки Нацбанк, а його подальші кроки пророчити неможливо.

Як відомо, наприкінці вересня глава ради НБУ Петро Порошенко заявив, що вважає недоцільним проведення інтервенцій НБУ на міжбанку, а також про відсутність підстав для подальшого зниження курсу гривні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...