Тимошенко готова на ринкові ціни на газ

Четвер, 2 жовтня 2008, 16:17

Прем'єр Юлія Тимошенко вважає стратегічні домовленості з Росією про поставки газу в Україну, а також встановлення ринкових цін надійною основою для стабільних відносин.

Про це вона заявила перед початком переговорів із прем'єром Росії Володимиром Путіним у Москві, передає Обком з посиланням на Українські новини.

"Що стосується енергетичних питань, то прийшов час осені і вони особливо актуальні, у нас є всі можливості домовитися стратегічно, про ринкові ціни. Я вважаю, що це закладе основу для тих відносин, що не викликають ніяких коментарів", – сказала вона.

Тимошенко висловила сподівання, що переговори в четвер пройдуть саме в такому ключі.
Вона підкреслила, що для України Росія є стратегічним партнером, і Україна має намір будувати дружні і взаємовигідні відносини з нею.

У свою чергу Путін заявив, що припускає домовленості з Україною про довгострокові поставки газу.

"Є база, на якій ми можемо побудувати майбутній фундамент наших відносин як на найближчий рік, так і на довгострокову перспективу", - сказав він.

Путі зазначив, що сьогоднішні україно-російські переговори проходять у досить складних умовах як через внутрішньополітичної ситуації в Україні, так і на фоні недавніх подій на Кавказі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування