Тимошенко поскаржилася Путіну на осіннє загострення і Ющенка

Четвер, 2 жовтня 2008, 18:03

Прем'єр Росії Володимир Путін вважає, що всі питання в енергетичній сфері між Україною і Росією необхідно закрити до зими.

Про це він сказав на зустрічі в Ново-Огарьово, повідомляє ІТАР-ТАРС.

"Насамперед я пропоную зайнятися питаннями енергетичного характеру, маючи на увазі зиму, що наближається - нам необхідно закрити ці питання, з огляду на постачання енергоносіїв в Україну і складний, непростий діалог з партнерами із Середньої Азії", - сказав прем'єр-міністр Росії.

Тимошенко погодилася й у цій частині: "Прийшов час осені, а восени усі хвороби загострюються, - сказала вона з посмішкою. - Є всі підстави, щоб домовитися стратегічно і про ринкову ціну, і про постачання, і про період переходу до ринкової ціни".

"Сподіваюся, що ми закладемо підвалини, щоб співробітничати без вагань і стресів. Це і Європі потрібно", - додала вона, повідомляє Інтерфакс.

"У сфері енергетики на рівні міністерств і на корпоративному рівні експерти попрацювали досить енергійно", - відзначив Путін.

За його словами, "є база, на якій можна побудувати майбутній фундамент". "Ваш приїзд - у будь-якому випадку - дуже актуальний", - підкреслив він.

Україна готова домовлятися з Росією про поступовий перехід на ринкові ціни на енергоносії, заявила, у свою чергу, Тимошеко.

"У Росії й України є всі підстави домовитися про ринкові ціни в сфері енергетики, про поступовий перехід до них", - заявила вона. Для України Росія є "абсолютно стратегічним партнером", - сказала Тимошенко, зауваживши, що рівень товарообігу двох країн - рекордний.

Український прем'єр зазначила, що зустріч проходить на тлі розвитку ситуації навколо Південної Осетії. "Я знаю, що дуже складно розвивається ця ситуація, але ми всією душею за мирне врегулювання, ми хочемо, щоб запанував мир", - відзначила Тимошенко.

"Варто відзначити, що саме Тимошенко першою озвучила інформацію про те, що органи, підконтрольні особисто президентові Ющенку, поставляли озброєння режимові Саакашвілі на шкоду національній безпеці самої країни", пишуть російські видання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування