Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл йде з "Регіонів" через внутрішні порядки?

Четвер, 2 жовтня 2008, 19:45

Екс-генпрокурор Святослав Піскун заявляє, що ще 16 вересня написав заяву на ім'я лідера Партії регіонів Віктора Янукович про вступ до партії.

Про це він сказав "Українській правді", коментуючи заяву Тараса Чорновола про намір вийти із Партії регіонів, але залишитися у складі її фракції у Верховній Раді.

Чорновіл зазначив, що залишається депутатом, оскільки у них у фракції є люди, які не є членами Партії регіонів: "Наприклад, у нас є безпартійний Піскун, який робить все, що хоче".

Зі свого боку Піскун виявив бажання пояснити ситуацію зі своєю непартійністю: "До того, як я був призначений на посаду генпрокурора у 2007 році, я був у Партії регіонів уже рік".

"Але коли я став генпрокурором за рішенням суду і указом президента Віктора Ющенка, я вийшов з Партії регіонів, бо в законі про прокуратуру написано, що генпрокурор не має права бути членом будь-якої партії", - додав він.

За словами Піскуна, коли влітку він перебував у процесі судового провадження із президентом про поновлення на роботу генпрокурором, він не вступав у партію, "бо це була б підстава про відмову мені".

"А 16 вересня цього року я на ім'я Віктора Януковича написав заяву про те, щоб мене взяли членом Партії регіонів і віддав її у секретаріат. Також я написав заяву, щоб мене включили в склад політради Партії регіонів", - повідомив Піскун.

При цьому він зауважив, що "рішення ще не прийнято, бо ще не було відповідного зібрання тих, хто це вирішує".

На зауваження, що формально він не є членом Партії регіонів, як про це і сказав Чорновіл, Піскун сказав: "Так, документально я поки що не є членом. Але історія цього питання така".

"У 2006 році був членом Партії регіонів, 2007 – я вийшов, бо був призначеним на посаду генпрокурора, потім, поки судився, я не подавав заяву, щоб це не було підставою про відмову, а після призупинення суду я знову написав заяву", - ще раз уточнив Піскун.

На запитання, як він оцінює саму заяву Чорновола, екс-генпрокурор сказав, що йому "важко говорити про його заяву, але я думаю, що кожен політик має право на власну думку, як і кожний депутат має право голосувати так, як він вважає за необхідне".

"Я не думаю, що Тараса хтось силою тягнув у партію, він, напевно, сам написав заяву, сам прийшов і сам вступав. Це його рішення. Чого я буду думати над тим, що собі замислив Чорновіл", - продовжив Піскун.

При цьому він зауважив, що Чорновіл "взагалі емоційна людина, має свої поняття партійності, дисципліни партійної".

"Йому, мабуть, не подобається, що в партії є партійна дисципліна, яка в принципі серйозна і, можливо, не така демократична, як сьогодні хотілося б. Але для того, щоб зцементувати організацію, треба спочатку її дисциплінувати – я так вважаю", - додав Піскун.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування