За Тимошенко немає ні справ, ні стеження, це все "страшилки" - Наливайченко

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 11:35

Служба безпеки України установила співробітника однієї з держустанов, який писав погрози главі секретаріату президента Віктору Балозі, і працює з ним для того, щоб дізнатися: чи були замовники чи це була особиста ініціатива.

Про це розповів виконувач обов'язків голови СБУ Валентин Наливайченко в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Що стосується звернення до нас пана Балоги про погрози на його адресу, то воно відбулося ще в червні. А інформацію про це, з дозволу Балоги, ми оприлюднили тільки через кілька місяців, після того, як закінчилася перевірка всіх даних, викладених у зверненні, і були ухвалені відповідні рішення", - сказав він.

"Більш того, уже була встановлена особа, яка писала ці погрози. Це співробітник однієї з державних установ, ми з цією людиною зараз серйозно займаємося", - заявив Наливайченко.

На питання, чи арештована та людина, в.о. голови СБУ відповів: "Ні". "З ним працюють наші люди, щоб дізнатися, - чи були замовники, чи ця людина сама вирішила зайнятися такою незаконною діяльністю, яка карається за законом", - пояснив він.

Наливайченко зазначив, що згадана особа "з її віртуальними погрозами" була установлена СБУ протягом двох місяців.

"Але нас цікавить не тільки можливість знайти виконавця або замовника, якщо він є, але й можливість у майбутньому виключити спроби погроз будь-якій людині, яка знаходиться на державній посаді – це в нашій компетенції", - наголосив він.

На запитання щодо нібито переговорів прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з проросійськими політиками на Сардинії, Наливайченко нічого сказати не зміг: "СБУ цим питанням не займалася, тому що ми працюємо тільки всередині країни".

Щодо ж звернень секретаріату президента в СБУ з претензіями на адресу Кабміну, то Наливайченко підтвердив, що "такі дійсно були": "Ми про це вже говорили, називали 7 позицій секретаріату президента. Вони відпрацьовані, по більшості з них уже є правове реагування Генпрокуратури – це їхня компетенція".

"Що стосується невиконання чи неналежного виконання рішень РНБО, так про це і раніше говорилося відкрито, у тому числі на засіданнях РНБО. Ми не сиділи в кущах, у засідці, а як прийшов лист, так почали працювати", - додав він.

"Ні, навпаки, з січня президент мав щодо цього об'єктивну інформацію, і озвучував її на РНБО, і рішення приймалися. Зараз ми вже отримали офіційну відповідь із Кабміну з приводу невиконання рішень РНБО. Тобто йде нормальна робота", - зазначив в.о. глави СБУ.

"І запевняю: жодних незаконних прослуховувань, жодних оперативних справ щодо прем'єр-міністра або членів Кабміну немає в СБУ. Ніхто за ними не стежить, та й не має права без відповідного рішення прокурора і постанови суду. Це все просто страшилки", - запевнив Наливайченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування