Тимошенко не знає, на чиїх крилах вона летіла до Путіна

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 13:30

Прем’єр Юлія Тимошенко не знає, хто організував і оплатив чартерний рейс, яким вона у четвер здійснила поїздку до Москви.

Про це вона зізналася на прес-конференції у п’ятницю, відповідаючи на запитання журналістів.

"Враховуючи обставини вчорашнього дня, я не знаю, звідки це літак, хто за нього платив. У мене була одна думка – знайти будь-який літак і терміново, не зірвавши переговори в Росії, вилетіти на ці переговори", - сказала Тимошенко.

При цьому вона пообіцяла уточнити цю інформацію і дала доручення прес-службі повідомити, "хто виявився тим рятівником, який дав літак, щоб можна було поїхати до Москви".

Водночас прем’єр заявила, що не робить "трагедії" з інциденту, що стався у четвер в аеропорту "Бориспіль".

"У принципі, для того, щоб підписати угоду з прем’єром Росії такої якості, як я підписала, я готова і на рейсовому літаку летіти, але щоб за 3-4 години попередили, щоб я квитки встигла купити", - сказала вона.

"Не питання, якими літаками і як (літати). Просто по-людськи треба один до одного ставитись", - додала Тимошенко.

Як відомо, у четвер літак Ющенка, який прямував до Львова, здійснив аварійну посадку в аеропорту "Бориспіль". Після цього Ющенко пересів на літак, який був підготовлений для польоту прем’єра Юлії Тимошенко до Москви, оскільки той був резервним.

За словами керівника Управління державної охорони Валерія Гелетея, літак Тимошенко виявився резервним для Ющенка через те, що з 5-ти літаків, які обслуговують високопосадовців, справними на той момент були тільки 3. при цьому Гелетей зазначив, що така ситуація передбачена всіма інструкціями і нормативно-правовими актами.

Водночас комісія Мінтрансу зі з’ясування обставин інциденту з літаком президента встановила, що на момент аварійної посадки він знаходився у придатному стані.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...