Тимошенко: мене не пускали в Росію через хабарі "РосУкрЕнерго"

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 13:30

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє про те, що на газовому ринку України будуть працювати лише державні підприємства.

Про це вона заявила під час прес-конференції у п'ятницю, відповідаючи на запитання про те, що вона нібито "вигнала з України всіх американських нафтотрейдерів заради інтересів Росії".

"Я з великим задоволенням повідомляю, що за час перебування на посаді прем'єр-міністра я вигнала всіх шахраїв, які незаконно опанували ліцензію на видобуток нафти і газу", - заявила Тимошенко.

"У тому числі на ключових стратегічних родовищах природного газу на шельфі Чорного моря, і повернула всі ці родовища державі", - додала вона.

Прем'єр наголосила, що не планує "віддавати ці ліцензії будь-яким комерційним структурам".

"Я вважаю, що після фінансового оздоровлення НАК "Нафтогаз України" успішно буде видобувати газ на шельфі Чорного моря, використовуючи ті технології, які сьогодні повністю розроблені на Керченському суднобудівному заводі", - заявила Тимошенко.

"Ми маємо виробництво унікальних платформ для глибоководної розвідки і видобутку корисних копалин", - зазначила вона.

Тимошенко переконана, що "Україна мусить реалізувати свій потенціал повністю, а не розбазарювати свої стратегічні газові родовища, віддаючи їх якимось українським або іншим шахраям, які здобули ці ліцензії корупційним обманним шляхом".

"Я розумію, що така політика не подобається. Я розумію, що і в Росію мене вчора не пускали, тому що "РосУкрЕнерго" годує половину політикуму України хабарами", - заявила прем'єр.

"І те, що ми його ("РосУкрЕнерго") вчора прибрали, ми цим нанесли їм великий урон - всім тим, хто збирається йти на дострокові вибори і фінансуватися за рахунок "РосУкрЕнерго". Хай вони забудуть цю програму раз і назавжди. На газовому ринку будуть тільки державні підприємства", - наголосила Тимошенко.

Коментуючи тему цін на газ для України у 2009 році, прем'єр заявила: "Так, у нас була загроза, що з 1 січня Україна отримає газ по 500 дол. внаслідок в тому числі жорсткого політичного протистояння вищої влади в Україні".

"Я думаю, що те, що ми вчора зробили – повністю цю загрозу прибрали. І домовилися, що не один рік, а протягом трьох років буде поетапно, пропорційно підвищуватися ціна на природний газ до ринкової для України", - зазначила Тимошенко.

"Але сказати сьогодні точно, скільки буде ціна, поки у Росії не підписані контракти з середньо-азійськими країнами, не може ніхто. Тому я прошу ніякі прогнози зараз не брати для оприлюднення, бо вони не відповідатимуть дійсності", - додала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...