Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко поки не розібралася з ціною

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 15:17

Прем’єр Юлія Тимошенко поки не можне назвати остаточну ціну на газ для України на 2009 рік.

Такий висновок можна зробити, виходячи з її слів на брифінгу в п'ятницю.

"Малось на увазі пропорційно (збільшення ціни) за три роки. Щоб визначитись з ціною, потрібно укласти угоди з центрально-середньо-азійськими країнами. У Російської Федерації ще такі угоди остаточно не укладені", - сказала Тимошенко.

"Тому розвивати економіку не можна не тому, що Україна і Росія не готова, а тому що ще не законтрактовані обсяги газу в центрально-середньо-азійських країнах на 2009 рік. Ми вважаємо, що це все буде завершено протягом місяця", - сказала вона.

"Але Україна вже має повністю відпрацьовані контракти, підписано меморандум, і безумовно логіку, як буде формуватися ціна", - додала Тимошенко.

"Що стосується тарифу (на транзит російського газу до Європи), то ми знайшли таку формулу, яка не призводить до збільшення ціни на газ, а навпаки призводить до зменшення ціни на газ. Тобто ми маємо на увазі, що є технічний газ, який використовується для прокачки російського природного газу через Україну до Європи", - пояснила Тимошенко.

Вона наголосила, що вартість цього технічного газу "буде обговорюватися в окремому переговорному процесі".

"Вартість транзиту, в ній є половина складової – це вартість технічного газу, який використовується на прокачку російського газу через територію України. Від вартості цього газу залежить ціна на транзит", - пояснила Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...