Кириленко: право президента - ще не привід для істерики

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 15:40

Лідер фракції "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко заявляє, що фракція продовжує працювати над відновленням коаліції, тому "не чекає" на указ президента щодо розпуску парламенту.

Про це він сказав журналістам у п'ятницю, відповідаючи на запитання журналістів, коли він чекає на указ, враховуючи, що БЮТ чекає на нього вже у понеділок.

За словами Кириленка, на переговорах у п'ятницю жоден із представників БЮТ не порушував питання про указ, а у нього самого взагалі немає подібної інформації.

"Я працюю, не чекаючи указу, а думаючи про те, в який спосіб зробити все для створення нової коаліції в парламенті", - зазначив лідер фракції "НУ-НС".

Він нагадав, що президент має право достроково припинити повноваження парламенту, "але це не означає, що це повинно стати приводом для істерики".

"Навпаки, це повинно стати підставою для того, щоб сприймати нашу позицію, виправляти свої помилки, визнати, що події 2 вересня призвели до розвалу коаліції, тощо", - додав депутат.

На запитання, коли, на його думку, спливає 30-денний термін, відведений для формування коаліції, Кириленко сказав, що "цей день вже настав" і тепер, за його словами, все залежить від президента, який може розпустити парламент або дати можливість домовлятися про коаліцію.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування