Яценюк радить Ющенку терпіти до останнього

Субота, 4 жовтня 2008, 19:54

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк переконаний, що поки триватимуть перемовини у парламенті про створення коаліції, президент не розпустить парламент.

Про це він заявив журналістам у суботу в Чернівцях, передає УНІАН.

"У той час, поки тривають перемовини у стінах парламенту, то потрібно дати можливість політичним силам завершити ці перемовини. Якщо стане зрозуміло, що немає жодних можливостей до відновлення коаліції, а тепер мова може йти лише про відновлення демократичної коаліції з БЮТ та НУ-НС, а не створення нової, ось тоді за Конституцією президент має право прийняти рішення щодо розпуску парламенту", - зазначив він.

Яценюк додав, що йому офіційно інформація про рішення президента розпустити парламент не надходила.

Водночас він не вірить, що до вівторка вдасться прийти у парламенті до якогось конструктивного рішення, однак переконаний, що ці консультації, якщо вони триватимуть, "можуть певним чином підштовхнути переговорні сторони до прогресу у переговорному форматі".

На запитання журналістів, чи погодиться у випадку відновлення демократичної коаліції Яценюк знову очолити парламент, він відповів, що йому у цьому випадку "абсолютно байдужа власна доля". "Мене більше турбує відновлення демократичної коаліції як такої", - додав він.

Водночас спікер парламенту виключив проведення одночасних виборів до ВР і виборів президента країни. "Для цього треба змінювати українську Конституцію, що зараз мало реально", - підкреслив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News