Тимошенко наказала пішоходам носити з собою "маячки"

Понеділок, 6 жовтня 2008, 15:22

Кабінет Міністрів зобов'язав водіїв мопедів й їхніх пасажирів пересуватися по дорозі в застебнутих мотошоломах.

Про це сказано в постанові Кабміну від 1 жовтня, повідомляють Українські новини.

Кабмін також заборонив особам, які керують гужовим транспортом і погоничам худоби, пересуватися автомобільними дорогами державного значення (при можливості пересуватися автомобільними дорогами місцевого значення).

Крім того, відповідно до документу, передбачається введення таблички із зеленою стрілкою, що встановлюється на рівні червоного сигналу світлофора й дозволяє рух у зазначеному напрямку при заборонному сигналі.

Однак рухатися при цьому можна тільки за умови надання переваги іншим учасникам дорожнього руху.

Також Кабмін установив, що в темний час доби й в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються по проїзній частині дороги або по узбіччю, повинні виділити себе, а при можливості мати на зовнішньому одязі світловідображальні елементи.

Крім того, Кабмін установив, що автобуси (мікроавтобуси), які перевозять організовані групи дітей, мають право рухатися з максимальною швидкістю 80 км/ч.

При цьому водій, що перевозить цю групу, зобов'язаний мати стаж керування автомобілем не менше 5 років і відповідну категорію.

Відповідно до змін у правилах, водіям заборонено перевозити дітей зростом нижче 145 см, або ж тих, які не досягли 12-річного віку - у транспортних засобах, не обладнаних ременями безпеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News