БЮТ ще не запрошували до президента

Понеділок, 6 жовтня 2008, 17:50

Представники фракції БЮТ поки що не отримували запрошення від президента Віктора Ющенка на консультації щодо можливого розпуску Верховної Ради у вівторок.

Про це у понеділок в інтерв’ю журналістам повідомив заступник голови ВР Микола Томенко.

Крім того, Томенко зауважив, що він як віце-спікер також не отримував подібного запрошення.

Реклама:

"У даному разі йдеться про мене як про заступника голови Верховної Ради – я офіційне запрошення на консультації не отримував. Я знаю, що і фракція (БЮТ – УНІАН) відповідне запрошення не отримувала", - сказав він, овідомляє УНІАН.

При цьому Томенко зауважив, що переговори між БЮТ та НУ-НС щодо відновлення коаліції тривають.

ВІДЕО ДНЯ

Він наголосив, що БЮТ виконала всі умови фракції НУ-НС, які та висувала для відновлення формату коаліції. При цьому він запевнив, що фракція БЮТ готова проголосувати за скасування законопроекту щодо всеукраїнського референдуму, який минулого тижня так і не був скасований через брак голосів саме від фракції НУ-НС. (Насправді БЮТ не дав за закон два голоси, а не вистачило лише одного- УП).

Крім того, заступник голови ВР повідомив, що БЮТ зібрала вже 155 підписів своїх депутатів для створення коаліції і сподівається, що ще один депутат від БЮТ також підпише дану угоду.

"У нас рішення фракції одностайне, і як тільки буде рішення НУ-НС, ми можемо у вівторок оголосили про створення коаліції", - сказав Томенко.

4 жовтня президент заявив, що має намір 7 жовтня провести консультації щодо розпуску Верховної Ради, якщо не буде створено нової коаліції.

"Ті міжпартійні домовленості, які сьогодні існують, я хотів би, щоб вони були завершені за декілька днів, або я розпускаю парламент. Тому на 7 жовтня я призначив проведення консультацій - це той формальний момент, після якого де-юре у президента наступає право на розпуск парламенту", - сказав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування