Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ДАВ ПАРЛАМЕНТУ ЩЕ КІЛЬКА ДНІВ

Понеділок, 6 жовтня 2008, 18:37

Президент Віктор Ющенко дає парламентським політичним силам ще декілька днів для проведення діалогу щодо створення коаліції.

Про це президент повідомив у понеділок на брифінгу у Великій Британії.

"Сьогодні парламентським силам потрібен діалог", - сказав Ющенко, повідомляє УНІАН.

За словами президента, він розуміє, наскільки складною є ситуація, що склалася.

Ющенко вкотре наголосив, що не вірить у довговічність союзу між Блоком Юлії Тимошенко і Партією регіонів, зазначивши, що така коаліція не є природною.

"Я звертаюся до авторів кризи: якщо ви розпочали цю дорогу… то майте честь сказати, до чого ви прийшли", - сказав Ющенко.

Водночас президент зазначив, що є прихильником того, щоб у парламенті було знайдено порозуміння. При цьому він додав, що йому важко сказати, яким саме має бути це порозуміння, зауваживши, що "тільки у контексті національних демократичних пріоритетів можна знайти порозуміння".

За словами президента України, хоча багато часу було згаяно, пройшов вже цілий місяць, і прем’єр-міністр не проводила переговори з демократичними силами, він дає час на налагодження діалогу.

Разом з цим Ющенко сказав, що якщо цього не станеться, він скористається своїм правом оголосити про розпуск парламенту і проведення дострокових виборів.

Відповідаючи на уточнююче питання журналістів, Ющенко додав, що він дає ще декілька днів політичним силам на проведення консультацій щодо створення коаліції.

4 жовтня президент заявив, що має намір 7 жовтня провести консультації щодо розпуску Верховної Ради, якщо не буде створено нової коаліції.

Відповідно до Конституції, у них мають брати участь лідери усіх фракцій парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування