Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коломойський став головним євреєм України

Понеділок, 6 жовтня 2008, 20:02

П'ятий з'їзд Об'єднання єврейських громад України обрав новим президентом об'єднання відомого бізнесмена і мецената Ігоря Коломойського.

Таке рішення було ухвалено на з'їзді в понеділок у Києві одноголосно. У з'їзді брало участь 2357 делегатів.

Коломойський подякував за висловлену йому довіру і пообіцяв, що докладе всіх зусиль, щоб вона була виправдана.

"Усе необхідне для ефективного розвитку єврейської громади і становлення української демократичної держави буде зроблене", - пообіцяв він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Серед основних завдань, поставлених перед ним як новим лідером Об'єднання єврейських громад України, Коломойський відзначив, зокрема, зміцнення матеріальної бази об'єднання, підтримку, як єврейської молоді, так і старшого покоління, а також продовження боротьби з міжнаціональною нетерпимістю і ксенофобією.

"У мене особисто, сподіваюся, тому що й у вас, немає ніяких сумнівів, усі завдання, поставлені сьогодні на з'їзді, будуть виконані", - додав він.

У свою чергу, екс-президент об'єднання Вадим Рабинович представляючи кандидатуру Коломойського відзначив, що "це людина, яка дуже багато свого часу витрачає на доброчинність".

"Я, як президент, що склав із себе повноваження, пропоную проголосувати за нього, оскільки це кандидатура людини, що сконцентрувала у собі найкращі риси лідера", - відзначив він.

У той же час Рабинович пообіцяв, що залишається президентом Усеукраїнського єврейського конгресу, і буде продовжувати активно співробітничати і сприяти діяльності об'єднання єврейської громади України.

Учасників з'їзду привітав у своєму листі президент Віктор Ющенко, підкресливши, що українська держава поважає і підтримує їх прагнення до об'єднання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування